Пиле с гъби, сметана и топено сирене
под картофена коричка
Продукти:
650 г. пилешки гърди
800 г. сварени
картофи
250 г. пресни гъби
1 глава лук
1 с. л. брашно
250 мл. прясно мляко
150 мл. готварска
сметана
100 г. топено сирене
50 г. кашкавал
50 мл. олио
сол и черен пипер на
вкус
Пилешкото
месо се нарязва на кубчета и се запържва в мазнината до златисто. Подправя се
със сол и пипер. Изважда се в чиния, а в олиото се задушават нарязаният лук и
гъби, докато течността се изпари. Прибавя се брашното, запържва се за 30
секунди и се разрежда с предварително затоплените прясно мляко и сметана. В
тигана се връща пилешкото, добавя се топеното сирене, солта и черния пипер. В
огнеупорна тава изсипваме горещата смес, настъргваме сварените картофи,
посоляваме ако е нужно и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем 30 минути в
гореща фурна на 170 градуса с вентилатор. Ястието се поднася горещо!
Изключително вкусно!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар