четвъртък, 7 април 2016 г.


















Адаптирано от тук
Продукти:

200 г. брашно
10 г. бакпулвер
5-6 броя печени червени чушки
100 г. черни маслини без костилка нарязани на половинки
130 г. извара 
50 г. кашкавал нарязан на кубчета
100 мл. прясно мляко
3 яйца
60-70 мл. зехтин екстра върджин
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. чесън на прах
сол и черен пипер на вкус







В купа се разбиват яйцата. Прибавят се зехтинът, прясното мляко, сухите подправки (риган, босилек и чесън), сол и черен пипер на вкус


и всичко се разбърква с телена бъркалка до хомогенизиране. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя на порции към сместа.


Разбърква се.


Печените чушки се накъсват на ивички. Част от тях и от маслините се оставят за декорация, а останалите чушки и маслини се включват в тестото заедно с изварата и нарязаният на кубчета кашкавал.


Сместа се разбърква добре с лъжица и се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс. Отгоре се разпределят заделените ивички чушка и маслините. 



Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор около 1 час. Оставя се да се охлади за 30 минути, изважда се от формата и се сервира.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...