петък, 22 април 2016 г.

Мини тортили (омлети) с червена чушка и сирене върху канапе от спанак






































Адаптирано от тук

Продукти за 6 броя:


400 г. картофи нарязани на кубчета
1 червена чушка нарязана на кубчета
1 глава кромид лук ~ 120 г. нарязан на ситно
2 скилидки чесън нарязани на ситно
5 яйца
100 г. настъргано сирене
50 г. настърган кашкавал
40 мл. зехтин
1/2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус

За канапето от спанак:

250 г. цели листа пресен спанак, почистени от дръжките
зелената част на 2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
зелената част на 1 стрък пресен чесън, нарязана на ситно
щипка смляно индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
20 мл. зехтин





















В мазнината на средна температура се запържват картофите, чушката, лукът и чесънът за около 20 минути, докато омекнат. Добавят се сухият риган, сол и черен пипер на вкус и съдът се дръпва от котлона. 



Яйцата се разбиват добре с телена бъркалка и се смесват с настърганите сирена.


Подправят се със сол и черен пипер и се сипват при запържените зеленчуци. Разбъркват се добре. 




Форма за мъфини с 6 (големи) гнезда се намазва с масло и се поръсва с галета. 
Сместа се разпределя в тавата


и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна 15-20 минути, до получаване на златист загар. 



За канапето в сгорещената мазнина се готвят нарязаните пера лук и чесън за 2-3 минути на средна температура. Добавя се спанакът и се бланшира в зехтина за кратко, за да запази зеленият си цвят. Подправя се с индийско орехче, сол и черен пипер на вкус и се разбърква. 
В подходяща чиния от спанака се оформя канапе, върху което се поставя мини омлета.



Няма коментари:

Публикуване на коментар