вторник, 12 април 2016 г.

Сладки розички с шоколад























Източник: Tortelina

Продукти за 12 броя:


500 г. брашно + 50-60 г. за доизмесване
200 мл. топло прясно мляко
7 г. суха мая
1/2 ч. л. сол
70 г. захар
2 големи яйца
100 г. разтопено краве масло

200 г. разтопен на водна баня шоколад или течен шоколад Nutella







От топлото прясно мляко, маята, 10 г. захар и 150 г. от брашното се прави квас, който се оставя да шупне. Към него се добавят яйцата, разтопеното масло, солта, захарта и останалото брашно и се омесва меко тесто. Прехвърля се върху добре набрашнен плот и се меси още 5-6 минути.


 

Слага се в купа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.



Форма за мъфини с 12 гнезда се намазва обилно с масло. 
Тестото се разделя на 12 топки. 



Всяка топка се разделя на 3 части.



Разточва се на диск с диаметър около 10 см. 



и се маже с шоколад.



Сгъва се на половина, за да се получи полукръг.



След това се прегъва още веднъж, за да се получи триъгълник.



Триъгълниците (3 на брой) се подреждат един до друг, като страничните им ъгли се застъпват.



Така подредените триъгълници се завиват на руло.






















По този начин се оформят и останалите 11 топки тесто, а получилите се розички се подреждат в гнездата на тавата. 



Пекат се в незагрята фурна на 180 градуса 25-30 минути до готовност.



Оставят се да изстинат и се поръсват с пудра захар.





2 коментара:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...