Сочен ябълков сладкиш с шоколадова глазура
Продукти:
3 яйца
200 г. захар
10 г. ванилена захар
1 щипка сол
1 ч. л. канела
100 мл. олио
400 г. обелени и нарязани на кубчета ябълки
300 г. брашно
5 г. бакпулвер
За заливката:
100 г. кафява захар
200 мл. течна сладкарска сметана
150 мл. вода
100 г. краве масло
За шоколадовата глазура:
50 г. натурален шоколад
25 г. краве масло
30 мл. течна сладкарска сметана
За заливката в касерола се загряват сметаната, водата, кравето масло и захарта.
Сместа не трябва да завира, а само да се разтопят маслото и захарта.
Охладеният сладкишът се надупчва с шишче много добре
и се залива със соса.
Оставя се в хладилника за няколко часа, до пълното попиване на течността.
За шоколадовата глазура в касерола се смесват продуктите и се бъркат докато се разтопят без да завират.
Няма коментари:
Публикуване на коментар