сряда, 27 април 2016 г.

Сочен ябълков сладкиш с шоколадова глазура






















































Адаптирано от тук




Продукти: 


3 яйца
200 г. захар
10 г. ванилена захар
1 щипка сол
1 ч. л. канела
100 мл. олио
400 г. обелени и нарязани на кубчета ябълки
300 г. брашно
5 г. бакпулвер

За заливката:


100 г. кафява захар
200 мл. течна сладкарска сметана
150 мл. вода
100 г. краве масло

За шоколадовата глазура:


50 г. натурален шоколад
25 г. краве масло
30 мл. течна сладкарска сметана






Яйцата се разбиват със захарта на пяна.



Добавят се олиото, ванилията, солта, канелата и ябълките





и всичко се разбърква добре.




Брашното се пресява с бакпулвера, сипва се към влажната смес и се разбърква. Сместа се изсипва в застлана с хартия за печене тава с диаметър 24 см. и се заглажда.




Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 35-40 минути.




За заливката в касерола се загряват сметаната, водата, кравето масло и захарта.



Сместа не трябва да завира, а само да се разтопят маслото и захарта. 
Охладеният сладкишът се надупчва с шишче много добре



и се залива със соса.



Оставя се в хладилника за няколко часа, до пълното попиване на течността. 
За шоколадовата глазура в касерола се смесват продуктите и се бъркат докато се разтопят без да завират. 



Сладкишът се изважда от тортената форма и се прехвъвля в подходяща чиния. Залива се с шоколадовата глазура и се гарнира по желание. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...