Бонбони "Кафе на зърна"
Продукти за 70 броя:
250 г. захар
75 мл. вода
125 г. краве масло
100 г. смлени сурови бадеми
100 г. смлени бисквити
90 г. натурален шоколад
1 с. л. ситно смляно кафе
За глазурата:
110 г. натурален шоколад
60 г. краве масло
В касерола се смесват водата и захарта
и сместа се вари, докато захарта се стопи напълно. Съдът се дръпва от котлона. Добавят се кравето масло и начупеният на парченца шоколад
и се бърка, докато се разтопят.
От студената смес се оформят малки топчета. С помощта на клечка за зъби върху всяко топче се прави резка,
за да се придаде форма на кафеено зърно.
Готовите бонбони се подреждат в тава, застлана с хартия за печене
и се оставят във фризера да стегнат за 15-20 минути.
Шоколадът и маслото се разтапят на слаб огън
и охладените бонбони се потапят в глазурата с помощта на лъжичка. С клечка за зъби се очертава отново линията. Бонбоните се връщат обратно в тавата с хартията за печене и се оставят в хладилника, докато стегне глазурата. След това се подреждат в хартиени кошнички и се сервират с чаша ароматно кафе!
Няма коментари:
Публикуване на коментар