петък, 15 април 2016 г.

Бонбони "Кафе на зърна"


















































Източник: Tortelina

Продукти за  70 броя:


250 г. захар
75 мл. вода
125 г. краве масло
100 г. смлени сурови бадеми
100 г. смлени бисквити 
90 г. натурален шоколад
1 с. л. ситно смляно кафе

За глазурата: 
110 г. натурален шоколад
 60 г. краве масло




В касерола се смесват водата и захарта



и сместа се вари, докато захарта се стопи напълно. Съдът се дръпва от котлона. Добавят  се кравето масло и начупеният на парченца шоколад 



и  се  бърка,  докато се разтопят.



След това се добавят смлените ядки, бисквитите и кафето.



Сместа се разбърква добре



и се оставя за 15 минути във фризера, за да стегне. 
От студената смес се оформят малки топчета. С помощта на клечка за зъби върху всяко топче се прави резка,



за да се придаде форма на кафеено зърно. 
Готовите бонбони се подреждат в тава, застлана с хартия за печене



и се оставят във фризера да стегнат за 15-20 минути. 
Шоколадът и маслото се разтапят на слаб огън



и охладените бонбони се потапят в глазурата с помощта на лъжичка. С клечка за зъби се очертава отново линията. Бонбоните се връщат обратно в тавата с хартията за печене и се оставят в хладилника, докато стегне глазурата. След това се подреждат в хартиени кошнички и се сервират с чаша ароматно кафе!







Няма коментари:

Публикуване на коментар