Пица-хляб Маргарита на балончета
Продукти за тава с диаметър 28 см.:
За тестото:
160 мл.
топла вода
5 г. суха
мая
5 г. захар
35 мл.
зехтин
5 г. сол
около 330 г.
брашно
За гарниране:
250 мл.
доматен сок
2 скилидки
чесън или 1 ч. л. сух
250 г.
моцарела за пици (кашкавал)
30 г.
настърган пармезан
листенца
пресен босилек (аз имах замразен)
От топлата
вода, маята, захарта и 100 г. от брашното се прави квас. Оставя се да шупне.
Прибавят се зехтина, солта и останалото брашно и се омесва меко тесто. Намазва
се обилно с мазнина и се слага в найлонова торба.
Прибира се в хладилника за
няколко часа, най-добре за една нощ. Това е необходимо, за да се оформят
по-лесно балончетата и да запазят формата си при печене.
От
охладеното тесто се оформят топчета с големина на орех и се слагат в
тавата (около 20 броя).
Сипват се 2/3 от доматеният сок
и топчетата се намазват
от всички страни с него.
Отгоре се разпределят пресованият чесън, 2/3 от
настърганата моцарела за пици, настърганият пармезан и листенцата босилек.
Пицата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 15 минути,
след
което се изважда от фурната. Поръсва се с останалата моцарела, полива се с
отделената 1/3 от доматеният сок и се поръсва с листенца босилек.
Допича се още
за 15-20 минути до получаване на апетитен златист загар.
О, и тук ме изкуши! Много!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Бихте ли казали колко време е необходимо да се меси тестото?
ОтговорИзтриване