неделя, 20 май 2018 г.




Продукти за тавичка 20х25 см.:

650 г. ягоди
120 г. захар
15 г. царевично нишесте на д-р Йоткер
10 мл. лимонов сок
щипка сол

За ронливата коричка:

100 г. брашно
100 г. овесени ядки
100 г. захар
щипка сол
80 г. студено краве масло
настъргана кора на 1/2 лимон

масло за намазване на тавата
галета за поръсване на тавата


Ягодите се измиват, почистват се от дръжките и се нарязват на половинки или четвъртинки. Слагат се в купа. Добавят се захарта, царевичното нишесте, лимоновия сок и щипка сол 


и всичко се разбърква. 


Сместа се сипва в тавичка, предварително намазана с масло и поръсена с галета.


Всички продукти за ронливата коричка се сипват в купа 


и с пръсти се оформят маслени трохи, 


които се разпределят върху ягодите. 


Тавата се покрива с фолио 


и сладкишът се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за 30 минути. След това фолиото се отстранява и се запича за още 30 минути. 


Сервира се леко топъл с топка сладолед или с лъжица заквасена сметана.
Тук може да видите рецепта за черешов крамбъл.




1 коментар:

  1. Известно време ще отсъстваме от дома, но това ще направя веднага, като се приберем!

    ОтговорИзтриване