Продукти за
тавичка 20х25 см.:
650 г. ягоди
120 г. захар
15 г. царевично нишесте на д-р Йоткер
10 мл. лимонов сок
щипка сол
За
ронливата коричка:
100 г. брашно
100 г. овесени ядки
100 г. захар
щипка сол
80 г. студено краве масло
настъргана кора на 1/2 лимон
масло за намазване на тавата
галета за поръсване на тавата
Ягодите
се измиват, почистват се от дръжките и се нарязват на половинки или
четвъртинки. Слагат се в купа. Добавят се захарта, царевичното нишесте,
лимоновия сок и щипка сол
и всичко се разбърква.
Сместа се сипва в тавичка,
предварително намазана с масло и поръсена с галета.
Всички
продукти за ронливата коричка се сипват в купа
и с пръсти се оформят маслени
трохи,
които се разпределят върху ягодите.
Тавата се покрива с фолио
и
сладкишът се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за 30 минути.
След това фолиото се отстранява и се запича за още 30 минути.
Сервира се леко топъл с топка
сладолед или с лъжица заквасена сметана.
Тук може да видите рецепта за черешов крамбъл.
Тук може да видите рецепта за черешов крамбъл.
Известно време ще отсъстваме от дома, но това ще направя веднага, като се приберем!
ОтговорИзтриване