Продукти за
2 порции:
За крем супата:
250 г. замразен грах Bonduelle
250 г. картофи
2-3 стръка пресен лук
30 мл. зехтин или олио
1 ч. л. универсална подправка +
500 мл. гореща вода
5-6 листенца свежа мента
сол и черен пипер на вкус
За
скаридите:
10 броя скариди
сол и черен пипер
30 г. бадеми
10 мл. растителна мазнина
Картофите
се обелват и се нарязват на кубчета. Зеленият лук се нарязва на ситно.
В
тиган се сгорещява мазнината. Прибавят се лукът, картофите и зеленият грах и се
задушават 6-7 минути.
Сипва се горещата вода, с разтворената в него универсална
подправка.
Добавят се сол и черен пипер на вкус и накълцаните листенца мента.
Зеленчуците се варят около 25 минути.
През
това време се подготвят скаридите. Махат се главите, опашките, обелват се и се
почистват от вената.
Изплакват се и се подсушават. Поръсват се със сол и черен
пипер.
Бадемите
се нарязват на ситно и в тях се овалват скаридите.
Подреждат се в тавичка,
постлана с хартия за печене и се поливат с мазнината. Пекат се в предварително
загрята на 200 градуса фурна 5-6 минути.
Сварените
зеленчуци
се пасират и се подправят със сол, ако е нужно.
Супата
се сервира с хрупкавите скариди, струйка зехтин и листенца мента.
Няма коментари:
Публикуване на коментар