понеделник, 21 май 2018 г.





 Продукти за 2 порции:

За крем супата:

250 г. замразен грах Bonduelle
250 г. картофи
2-3 стръка пресен лук
30 мл. зехтин или олио
1 ч. л. универсална подправка + 
500 мл. гореща вода
5-6 листенца свежа мента
сол и черен пипер на вкус

За скаридите:

10 броя скариди
сол и черен пипер
30 г. бадеми
10 мл. растителна мазнина



Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Зеленият лук се нарязва на ситно.


В тиган се сгорещява мазнината. Прибавят се лукът, картофите и зеленият грах и се задушават 6-7 минути. 


Сипва се горещата вода, с разтворената в него универсална подправка. 


Добавят се сол и черен пипер на вкус и накълцаните листенца мента. 


Зеленчуците се варят около 25 минути.
През това време се подготвят скаридите. Махат се главите, опашките, обелват се и се почистват от вената. 


Изплакват се и се подсушават. Поръсват се със сол и черен пипер.
Бадемите се нарязват на ситно и в тях се овалват скаридите. 


Подреждат се в тавичка, постлана с хартия за печене и се поливат с мазнината. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна 5-6 минути.


Сварените зеленчуци 


се пасират и се подправят със сол, ако е нужно.


Супата се сервира с хрупкавите скариди, струйка зехтин и листенца мента.




Няма коментари:

Публикуване на коментар