четвъртък, 3 май 2018 г.

Пресни картофки на тиган с бекон и яйца


Продукти за 4 порции:

600 г. пресни картофи
150 г. пушен бекон
4 яйца
30 мл. растителна мазнина
сол и черен пипер на вкус
2 стръка зелен лук
1/2 връзка копър


В дълбок тиган се загрява мазнината. Сипват се нарязаните на дребни кубчета картофи и бекон и се запържват 5-6 минути. 


Тиганът се похлупва с капак и продуктите се готвят 10-12 минути, като се разбъркват от време на време. 


Подправят се със сол, черен пипер и ситно нарязан копър. 


Разбъркват се. На четири места, с лъжица се оформят кладенчета, 


в които се чукват яйцата. 


Ястието се поръсва с нарязан на кръгчета пресен лук 


и се покрива с капак за около 3-4 минути. 




3 коментара:

  1. Прекрасна нова серия от рецепти Или.Чийзкейкът го записвам за проба, а серията от хлебчета е наистина чудесна.Интересни пролетни вкусни рецепти.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
  2. И това бързо ястие си струва да се опита:)

    ОтговорИзтриване