Пресни картофки на тиган с бекон и яйца
Продукти за 4 порции:
600 г.
пресни картофи
150 г.
пушен бекон
4 яйца
30 мл.
растителна мазнина
сол и черен
пипер на вкус
2 стръка
зелен лук
1/2 връзка
копър
В дълбок
тиган се загрява мазнината. Сипват се нарязаните на дребни кубчета картофи и
бекон и се запържват 5-6 минути.
Тиганът се похлупва с капак и продуктите се
готвят 10-12 минути, като се разбъркват от време на време.
Подправят се със
сол, черен пипер и ситно нарязан копър.
Разбъркват се. На четири места, с
лъжица се оформят кладенчета,
в които се чукват яйцата.
Ястието се поръсва с
нарязан на кръгчета пресен лук
и се покрива с капак за около 3-4 минути.
Прекрасна нова серия от рецепти Или.Чийзкейкът го записвам за проба, а серията от хлебчета е наистина чудесна.Интересни пролетни вкусни рецепти.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки !
Много благодаря, Ели! Целувки
ИзтриванеИ това бързо ястие си струва да се опита:)
ОтговорИзтриване