Продукти за
форма с диаметър 20 см.:
За
основата:
2 жълтъка
80 г. захар
80 г. брашно
3 г. бакпулвер
70 г. краве масло
За меренга:
2 белтъка
100 г. захар
150 г. ягоди
щипка сол
За
основата в купа се разбиват жълтъците и захарта до побеляване. Добавят се разтопеното краве масло
и пресятото с бакпулвера брашно.
Получава се гъсто тесто,
което се сипва в предварително застлана с пергаментова хартия форма и се
заглажда.
Пече се в предварително загрята на 210 градуса фурна без вентилатор
10 минути.
За
меренга белтъците се разбиват с щипка сол на пяна. Добавя се захарта и
разбиването продължава до образуването на твърди върхове.
Добавят се нарязаните
на малки кубчета ягоди
и сместа се разбърква много внимателно с шпатула.
Меренгът
се сипва върху основата
и се разпределя равномерно.
Печенето продължава на 200 градуса 15-20 минути.
Сладкишът
се оставя да се охлади напълно за няколко часа (най-добре за 1 нощ) и е готов
за сервиране.
Това изглежда божествено, ще го направя непременно!
ОтговорИзтриванеМного красива посуда, Илиана!
Много благодаря, Веси! Този сладкиш ми е любим! Горещо ти го препоръчвам! С малко продукти получаваш нещо съвършено! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Направих меренга с ягоди. Лесно за приготвяне и красиво на вид.Но прекалено сладко.Предположих, че така ще бъде, но реших да опитам. Поздрави.
ОтговорИзтриване