сряда, 9 май 2018 г.




Адаптирано от тук

Продукти за форма с диаметър 20 см.:

За основата:

2 жълтъка
80 г. захар
80 г. брашно
3 г. бакпулвер
70 г. краве масло

За меренга:

2 белтъка
150 г. захар
150 г. ягоди
щипка сол


За основата в купа се разбиват жълтъците и захарта до побеляване. Добавят се разтопеното краве масло 


и пресятото с бакпулвера брашно


Получава се гъсто тесто, което се сипва в предварително застлана с пергаментова хартия форма и се заглажда. 


Пече се в предварително загрята на 210 градуса фурна без вентилатор 10 минути. 


За меренга белтъците се разбиват с щипка сол на пяна. Добавя се захарта и разбиването продължава до образуването на твърди върхове. 


Добавят се нарязаните на малки кубчета ягоди 


и сместа се разбърква много внимателно с шпатула. 
Меренгът се сипва върху основата 


и се разпределя равномерно. 


Печенето продължава на 200 градуса 15-20 минути.


Сладкишът се оставя да се охлади напълно за няколко часа (най-добре за 1 нощ) и е готов за сервиране.


2 коментара:

  1. Това изглежда божествено, ще го направя непременно!
    Много красива посуда, Илиана!

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря, Веси! Този сладкиш ми е любим! Горещо ти го препоръчвам! С малко продукти получаваш нещо съвършено! Поздрави!

    ОтговорИзтриване