четвъртък, 3 май 2018 г.


























Продукти за форма с диаметър 20 см:

За основата:

75 г. меко краве масло
50 г. захар
20 г. смлени лешници
15 г. натурално какао
75 г. брашно

За чийкрема:

120 г. млечен шоколад
120 г. течен шоколад Nutella
80 г. захар
375 г. крема сирене
1 яйце размер L 

За поръсване:

75 г. меко краве масло
75 г. захар
75 г. смлени лешници
75 г. брашно


Тава с диаметър 20 см. се застила с хартия за печене, а стените и се намазват с масло.


Всички съставки за основата (меко масло, захар, какао, брашно и смлени лешници) се сипват в купа и се разбъркват, докато се получи гладко тесто. Сипва се в тавата и с дъното на стъклена чаша се разстила равномерно. 


Заглажда се с лъжица 


и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Оставя се да се охлади. 


За чийзкрема, в купа се сипват крема сиренето, разтопеният на водна баня млечен шоколад, течният шоколад и захарта. 


Разбъркват се. Добавя се яйцето 


и всичко се разбива с телена бъркалка до хомогенност. 


Кремът се изсипва върху охладената основа 


и се заглажда. 


За ронливата смес всички съставки се смесват в купа и се разбъркват с пръсти, докато се получат влажни трохи. 


Разпределят се върху чийзкрема.


Чийзкейкът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. 


Оставя се да се охлади най-малко за 4 часа и е готов за сервиране.



1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...