Продукти за
форма с диаметър 20 см:
За
основата:
75 г. меко краве масло
50 г. захар
20 г. смлени лешници
15 г. натурално какао
75 г. брашно
За
чийкрема:
120 г. млечен шоколад
120 г. течен шоколад Nutella
80 г. захар
375 г. крема сирене
1 яйце размер L
За
поръсване:
75 г. меко краве масло
75 г. захар
75 г. смлени лешници
75 г. брашно
Тава
с диаметър 20 см. се застила с хартия за печене, а стените и се намазват с
масло.
Всички
съставки за основата (меко масло, захар, какао, брашно и смлени лешници) се
сипват в купа и се разбъркват, докато се получи гладко тесто. Сипва се в тавата
и с дъното на стъклена чаша се разстила равномерно.
Заглажда се с лъжица
и се пече в
предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Оставя се да се
охлади.
За
чийзкрема, в купа се сипват крема сиренето, разтопеният на водна баня млечен
шоколад, течният шоколад и захарта.
Разбъркват се. Добавя се яйцето
и всичко се
разбива с телена бъркалка до хомогенност.
Кремът се изсипва върху охладената
основа
и се заглажда.
За
ронливата смес всички съставки се смесват в купа и се разбъркват с пръсти,
докато се получат влажни трохи.
Разпределят се върху чийзкрема.
Чийзкейкът
се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.
Оставя
се да се охлади най-малко за 4 часа и е готов за сервиране.
Е, това вече е 100 % по моя вкус, вълшебство!
ОтговорИзтриване