Продукти:
150 г. брашно
60 мл. зехтин
60 мл. доматен сос
15 г. настърган пармезан
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сол
зехтин за намазване
едра сол за поръсване
В
купа се смесват брашното, зехтина и пармезана
и се разбъркват до получаване на
влажни трохи.
Добавят се доматеният сос, сухият риган и солта
и се омесва
тесто.
Ако е нужно се добавят 1-2 с. л. вода. Завива се в стреч фолио и се
оставя в хладилника за 30 минути.
След
това тестото се слага върху набрашнен плот
и се разточва на тънка кора (4-5
мм.).
Изрязват
се кръгчета и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се със
зехтин и се поръсват с едра сол (по желание).
Пекат
се в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор около 15
минути.
Чудесни соленки, записвам си рецептата.
ОтговорИзтриване