събота, 5 май 2018 г.



Продукти:

150 г. брашно
60 мл. зехтин
60 мл. доматен сос
15 г. настърган пармезан
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сол

зехтин за намазване
едра сол за поръсване




В купа се смесват брашното, зехтина и пармезана 


и се разбъркват до получаване на влажни трохи. 


Добавят се доматеният сос, сухият риган и солта 


и се омесва тесто. 


Ако е нужно се добавят 1-2 с. л. вода. Завива се в стреч фолио и се оставя в хладилника за 30 минути. 
След това тестото се слага върху набрашнен плот 


и се разточва на тънка кора (4-5 мм.).


Изрязват се кръгчета и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се със зехтин и се поръсват с едра сол (по желание).


Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор около 15 минути. 



1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...