Продукти:
1 кг. свинска плешка
40-50 мл.олио
2 глави кромид лук
40-50 мл.олио
2 глави кромид лук
1/3 ч.л кимион
1/3 ч.л. чимен
1 ч. л. чeрвен пипер
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. чeрвен пипер
сол и черен пипер на вкус
Месото се нарязва на хапки и се
запържва в дълбок тиган за 5 минути. Посолява се и се подправя с черен пипер.
Задушава се под капак 25-30 минути на средна температура. Добавят се
подправките (без червеният пипер) и готвенето продължава докато месото остане
на мазнина. Сипва се нарязаният на полумесеци кромид лук и се задушава 5-6 минути. Малко преди да се отстани от огъня се прибавя червеният пипер.
Тиганът се похлупва и всичко се раздрусва добре. Кебапът се сервира веднага
с резени лимон и чаша червено вино. Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар