четвъртък, 12 март 2015 г.



Продукти:


1 кг. свинска плешка
40-50 мл.олио
2 глави кромид лук
1/3 ч.л кимион
1/3 ч.л. чимен
1 ч. л. чeрвен пипер
сол и черен пипер на вкус


Месото се нарязва на хапки и се запържва в дълбок тиган за 5 минути. Посолява се и се подправя с черен пипер. Задушава се под капак 25-30 минути на средна температура. Добавят се подправките (без червеният пипер) и готвенето продължава докато месото остане на мазнина.  Сипва се нарязаният на полумесеци кромид лук и се задушава 5-6 минути. Малко преди да се отстани от огъня се прибавя червеният пипер. Тиганът се похлупва и всичко се раздрусва добре. Кебапът се сервира веднага с резени лимон и чаша червено вино. Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...