Филе от сьомга във фолио
Продукти за 1 порция:
200
г. филе от сьомга (без кожата)
3-4
кръгчета лимон
1
стрък копър
зехтин
или олио
сол
и черен пипер на вкус
В центъра на
алуминиево фолио с размери около 40х30 см. се сипва половината от количеството
мазнина. Подреждат се лимоновите резенчета, копъра и отгоре се поставя
овкусената със сол и черен пипер сьомга. Рибата се залива с останалата мазнина
и фолиото се завива като плик. Отгоре се правят няколко дупчици с върха на
ножа.
Пече се в
предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути, след това фолиото
се отваря и сьомгата се допича за още 10-тина минутки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар