четвъртък, 12 март 2015 г.

Филе от сьомга във фолио





Продукти за 1 порция:

200 г. филе от сьомга (без кожата) 
3-4 кръгчета лимон 
1 стрък копър
зехтин или олио
сол и черен пипер на вкус

В центъра на алуминиево фолио с размери около 40х30 см. се сипва половината от количеството мазнина. Подреждат се лимоновите резенчета, копъра и  отгоре се поставя овкусената със сол и черен пипер сьомга. Рибата се залива с останалата мазнина и фолиото се завива като плик. Отгоре се правят няколко дупчици с върха на ножа. 
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути, след това фолиото се отваря и сьомгата се допича за още 10-тина минутки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...