четвъртък, 16 март 2017 г.





Продукти за форма с диаметър 16-17 см. ( 6-8 порции):

За основата:

120 г. солени бисквити (аз използвах "Чизи")
50 г. течно краве масло

За чийзкрема:

250 г. рикота
250 г. заквасена сметана
1/2 ч. л. чесън на прах
сол на вкус
10 г. желатин на д-р Йоткер + 50 мл. студена вода

За декориране:

125 г. бейби моцарела ~ 16 броя
250 г. чери домати ~ 16 броя
листенца пресен босилек



Бисквитите се смилат в блендер и се сипват в купа. Добавя се течното краве масло и се разбърква до получаване на маслени трохи.



Сипват се във форма с диаметър 16-17 см., на която стените и са намазани с мазнина. Притискат се добре с лъжица, за да се получи стабилна основа.  


Прибира се в хладилника за 30 минути. 
За крема в купа се смесват рикотата, заквасената сметана, чесънът на прах и солта. Добавя се разтвореният на водна баня желатин (както е указано на опаковката) 


и всичко се разбърква. Сместа се сипва върху стегналата основа 


и се заглажда. Формата се връща отново в хладилника за няколко часа.



Отгоре се подреждат чери доматите, бейби моцарелата и листенцата босилек. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...