Продукти за форма с диаметър 16-17 см. ( 6-8 порции):
За основата:
120 г. солени бисквити
(аз използвах "Чизи")
50 г. течно краве масло
За чийзкрема:
250 г. рикота
250 г. заквасена сметана
1/2 ч. л. чесън на прах
сол на вкус
10 г. желатин на д-р
Йоткер + 50 мл. студена вода
За декориране:
125 г. бейби моцарела ~
16 броя
250 г. чери домати ~ 16
броя
листенца пресен босилек
Бисквитите се смилат в
блендер и се сипват в купа. Добавя се течното краве масло и се разбърква до
получаване на маслени трохи.
Сипват се във форма с
диаметър 16-17 см., на която стените и са намазани с мазнина. Притискат се
добре с лъжица, за да се получи стабилна основа.
Прибира се в хладилника за 30 минути.
За крема в купа се
смесват рикотата, заквасената сметана, чесънът на прах и солта. Добавя се
разтвореният на водна баня желатин (както е указано на опаковката)
и всичко се
разбърква. Сместа се сипва върху стегналата основа
и се заглажда. Формата се
връща отново в хладилника за няколко часа.
Отгоре се подреждат чери
доматите, бейби моцарелата и листенцата босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар