четвъртък, 30 март 2017 г.






Продукти за тава с диаметър 30 см.:

500 г. фини кори за баница

За плънката:

 3 яйца
300 г. кисело мляко
5 г. сода за хляб
150 г. сирене
150 г. извара
100 мл. олио
5 г. сол
70 г. брашно

За поливката:

1 яйце
100 мл. прясно мляко
30 г. разтопено краве масло

мазнина за намазване на тавата



За плънката яйцата се разбиват в купа. Добавят се киселото мляко с угасената в него сода бикарбонат, натрошеното сирене, изварата, брашното, олиото и солта 


и всичко се разбърква добре. 


Кръгла тава се застила с хартия за печене и се намазва с мазнина. 


Всяка кора се поръсва с част от плънката 


и се навива на стегнато руло. Рулата се подреждат в тавата в кръг, в посока от външният край към центъра.












Така подредената баница се залива с поливката, приготвена от разбитото яйце, прясното мляко и разтопеното краве масло.


Пече се в предварително подгряна на 200 градуса фурна без вентилатор до златисто.



















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...