Продукти
за тава с диаметър 30 см.:
500 г. фини кори за баница
За
плънката:
3 яйца
300 г. кисело мляко
5 г. сода за хляб
150 г. сирене
150 г. извара
100 мл. олио
5 г. сол
70 г. брашно
За
поливката:
1 яйце
100 мл. прясно мляко
30 г. разтопено краве масло
мазнина за намазване на тавата
За
плънката яйцата се разбиват в купа. Добавят се киселото мляко с угасената в
него сода бикарбонат, натрошеното сирене, изварата, брашното, олиото и солта
и
всичко се разбърква добре.
Кръгла
тава се застила с хартия за печене и се намазва с мазнина.
Всяка
кора се поръсва с част от плънката
и се навива на стегнато руло. Рулата се
подреждат в тавата в кръг, в посока от външният край към центъра.
Така
подредената баница се залива с поливката, приготвена от разбитото яйце,
прясното мляко и разтопеното краве масло.
Пече
се в предварително подгряна на 200 градуса фурна без вентилатор до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар