Продукти
за 4 порции:
800 г. пилешко филе
800 г. картофи
3 стръка пресен лук
6 малки мариновани краставички ~ 100 г.
100 г. топено сирене - 6 триъгълничета
200 г. заквасена сметана
200 мл. зеленчуков или пилешки бульон
50 мл. бяло вино
1/2 ч. л. чесън на прах
сокът и кората на 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
Пилешкото филе се нарязва на
малки кубчета. Подправя се със сол, черен пипер, чесън на прах, настъргана
лимонова кора и лимонов сок.
Разбърква се и се оставя да се
маринова за 15 минути. През това време се обелват картофите, измиват се и се
нарязват на парчета, големи колкото кубчетата пилешко месо.
Зеленият лук и
краставичките се режат на тънки кръгчета.
В
купа се смесват пилешкото филе, картофите, лукът, краставичките, нарязаното на
малки парченца топено сирене и заквасената сметана.
Подправят се със сол, черен
пипер и чесън на прах и се разбъркват добре.
Сипват се в тавичка, предварително
намазана с масло и се разпределят. Поливат се с бульона, смесен с бялото вино.
Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята на 200
градуса фурна за около 30-40 минути. След това фолиото се сваля и ястието се
допича за още 10-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар