събота, 4 март 2017 г.




























Продукти за 4 порции:

800 г. пилешко филе
800 г. картофи
3 стръка пресен лук
6 малки мариновани краставички ~ 100 г.
100 г. топено сирене - 6 триъгълничета
200 г. заквасена сметана
200 мл. зеленчуков или пилешки бульон
50 мл. бяло вино
1/2 ч. л. чесън на прах
сокът и кората на 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус





Пилешкото филе се нарязва на малки кубчета. Подправя се със сол, черен пипер, чесън на прах, настъргана лимонова кора и лимонов сок. 


Разбърква се и се оставя да се маринова за 15 минути. През това време се обелват картофите, измиват се и се нарязват на парчета, големи колкото кубчетата пилешко месо. 


Зеленият лук и краставичките се режат на тънки кръгчета.


В купа се смесват пилешкото филе, картофите, лукът, краставичките, нарязаното на малки парченца топено сирене и заквасената сметана. 


Подправят се със сол, черен пипер и чесън на прах и се разбъркват добре. 


Сипват се в тавичка, предварително намазана с масло и се разпределят. Поливат се с бульона, смесен с бялото вино. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути. След това фолиото се сваля и ястието се допича за още 10-15 минути.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...