неделя, 12 март 2017 г.



Източник: Royal Kuki


Продукти за тава с размери ~ 20х30 см.:


За тестото:



3 яйца размер L

130 г. кристална захар

250 г. кисело мляко

90 г. олио

220 г. брашно

170 г. грис от твърда пшеница

10 г. бакпулвер

5 г. сода за хляб

настърганата кора на 1 портокал



За сиропа:


600 мл. вода

500 г. захар

100 мл. прясно изцеден портокалов сок


За декорация:


портокалови корички, нарязани на тънки ивички и сварени в сиропа


















За сиропа в касерола се смесват захарта, водата и прясно изцеденият портокалов сок. Готви се на умерен огън, докато заври. Добавят се портокаловите корички. След 5-6 минути сиропът се сваля от котлона и се оставя да се охлади напълно заедно с портокаловите корички.


След това те се изваждат и се отделят за декорация на сладкиша. 
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване



(сместа трябва да утрои обема си). Добавят се киселото мляко, в което предварително е разтворена хлебна сода, олиото и настърганата портокалова кора.




С внимателно бъркане с домакинска лопатка се добавят пресятото брашното с бакпулвера и пшеничния грис. Готовото тесто се сипва в правоъгълна тава, предварително намазана с масло и поръсена с брашно.



Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор около 30-40 минути. Горещият сладкиш се залива с изстиналият сироп и се нарязва на еднакви парчета.


















Отгоре се подреждат портокаловите корички.


Портокаловото реване трябва да отлежи най-малко 2 часа (най-добре за 1 нощ), за да попие напълно сиропа и е готово за сервиране.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...