Продукти:
1 яйце
100 г.
захар
100 мл.
олио
60 г.
смлени орехови ядки
50 г. мед
½ ч. л.
хлебна сода
½ ч. л.
канела
1-2
счукани карамфилчета
300 г. брашно
щипка сол
мармалад
за слепване на меденките (аз използвах от жълти
афъзки (сливи)
Яйцето се разбива със захарта с
телена бъркалка. Добавя се олиото и се разбърква до хомогенизиране. Прибавят се
смлените орехови ядки, пчелният мед, хлебната сода, солта, канелата и карамфила.
Накрая се сипва брашното и се замесва средно твърдо тесто. Разточва се на лист
с дебелина около 0,5 см и се режат кръгчета с чаша с диаметър около 4 см.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, като се оставя разстояние
между тях. Пекат се в предварително загрята на 170 градуса фурна без вентилатор
10-12 минути до порозовяване. Още горещи се слепват две по две с мармалад.
Оставят се да се охладят напълно и се сервират с чаша ароматно кафе.
Няма коментари:
Публикуване на коментар