неделя, 15 март 2015 г.

Бабините меденки




Продукти:

 1 яйце

100 г. захар

100 мл. олио

60 г. смлени орехови ядки

50 г. мед

½ ч. л. хлебна сода

½ ч. л. канела

1-2 счукани карамфилчета
300 г. брашно

щипка сол

 

мармалад за слепване на меденките (аз използвах от жълти афъзки (сливи)

 


Яйцето се разбива със захарта с телена бъркалка. Добавя се олиото и се разбърква до хомогенизиране. Прибавят се смлените орехови ядки, пчелният мед, хлебната сода, солта, канелата и карамфила. Накрая се сипва брашното и се замесва средно твърдо тесто. Разточва се на лист с дебелина около 0,5 см и се режат кръгчета с чаша с диаметър около 4 см. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, като се оставя разстояние между тях. Пекат се в предварително загрята на 170 градуса фурна без вентилатор 10-12 минути до порозовяване. Още горещи се слепват две по две с мармалад. Оставят се да се охладят напълно и се сервират с чаша ароматно кафе.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...