неделя, 4 декември 2016 г.






Продукти за 4 порции:

1 кг. сьомгова пъстърва (може и друг вид риба)


1 стрък праз лук
сокът на 1/2 лимон
1 цял лимон
2 стръка копър
40 мл. олио
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус










Рибата се филетира и се почиства от костите. Кожата се отстранява, а филетата


се нарязват на еднакви по големина парчета. 



В дълбока чиния се слагат нарязаният на кръгчета праз лук, прясно изцеденият лимонов сок, солта и черният пипер, накълцаният копър и олиото. Добавя се рибата и всичко се разбърква внимателно.


Рибата се оставя в хладилника за 15 минути, за да поеме ароматите. 

Лимонът се нарязва на тънки кръгчета.
На всяко шишче се нанизват подред риба, праз лук, риба, лимон и т.н.



Намазват се с олио и се пекат на силно загрята скара или грил тиган около 10 минути, като периодично се обръщат. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

  Печен карфиол върху  пюре от бял боб и  Чимичури сос   Адаптирано от тук  Продукти за 2 порции:   Калории в 1 порция:  480 kcal ...