вторник, 7 февруари 2017 г.


































Продукти за 4 порции:

800 г. филе от риба (аз ползвах от толстолоб)

30 мл. зехтин
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
100 мл. бяло вино
400 г. нарязани на кубчета домати от консерва
200 мл. зеленчуков бульон
1 червена капия, нарязана на ивички
50 г. черни маслини
10 г. отцедени от маринатата каперси
1 ч. л. захар
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус




























В дълбок тиган се загрява зехтина. Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън и се запържват 3-4 минути, докато омекнат. Сипва се виното и се бърка около минута.



Прибавят се нарязаната червена капия, доматите, захарта, черните маслини, каперсите, бульона, сухите подправки, червеният пипер, сол и черен пипер на вкус.



Всичко се разбърква и сосът се вари около 10 минути, докато се посгъсти. 
Рибното филе се реже на 4 порции. Измива се и се подсушава. Поръсва се със сол и черен пипер,



слага се в тигана и се вари 5-6 минути в соса.



След това се прехвърля в подходяща тавичка, залива се с ароматния сос



и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна 30-35 минути.



Сервира се с резенче лимон и стръкче магданоз.




Няма коментари:

Публикуване на коментар