понеделник, 13 февруари 2017 г.


























Източник тук


Продукти:

275 г. бутер тесто (аз ползвам на Lidl)
7 тънки кренвирша Pikok от Lidl около 300 г.
1 с. л. дижонска горчица
30 г. настърган кашкавал

жълтък за намазване
настърган кашкавал за поръсване



Бутер тестото се нарязва на ленти с дебелина около 3 см. 

Намазва се с горчица и се поръсва с настърган кашкавал. 


Кренвиршите се режат на цилиндърчета с дължина също 3 см.


и се завиват в бутер тесто, като 1 кръг тесто е напълно достатъчен. 


Тортена форма с подвижен ринг и форма на сърце се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с масло. Рулцата се подреждат изправени в нея, като се оставя малко разстояние между тях, защото тестото ще се надуе при печене.


Намазват се с разбит жълтък и се поръсват с настърган кашкавал.


Сърцето се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути, до получаване на златист загар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...