Продукти:
275 г. бутер тесто (аз ползвам на Lidl)
7 тънки кренвирша Pikok от Lidl около 300 г.
1 с. л. дижонска горчица
30 г. настърган кашкавал
жълтък за намазване
настърган кашкавал за поръсване
Бутер
тестото се нарязва на ленти с дебелина около 3 см.
Намазва се с горчица и се
поръсва с настърган кашкавал.
Кренвиршите се режат на цилиндърчета с дължина
също 3 см.
и се завиват в бутер тесто, като 1 кръг тесто е напълно
достатъчен.
Тортена
форма с подвижен ринг и форма на сърце се покрива с хартия за печене, а стените
и се намазват с масло. Рулцата се подреждат изправени в нея, като се оставя
малко разстояние между тях, защото тестото ще се надуе при печене.
Намазват
се с разбит жълтък и се поръсват с настърган кашкавал.
Сърцето
се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути, до
получаване на златист загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар