Продукти
за 4 порции:
800 г. пилешко филе
8 бр. малки мариновани краставички ~ 150 г.
1 глава кромид лук ~ 150 г.
2 скилидки чесън
100 мл. доматен сос
1 малка зелена люта чушка почистена от семките
(по желание)
100 мл. бяло вино
3-4 стръкчета магданоз
30 г. брашно
50 мл. олио
1 ч. л. сух риган или чубрица
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
1/2 обелен и нарязан на тънки филийки лимон
Пилешкото
филе се нарязва на кубчета. Подправя се със сол и черен пипер и заедно със
ситно нарязаният лук
се запържва в мазнината за около 10 минути. Добавят се
накълцаните на ситно скилидки чесън и люта чушка.
Сипва се брашното
и се бърка
около минута. Прибавят се червеният пипер, бялото вино и доматеният сок.
Залива
се със 700 мл. гореща вода или бульон и се вари на умерен огън под капак около
15 минути. Прибавят се нарязаните на колелца краставички, сухият риган и
магданозът.
Няма коментари:
Публикуване на коментар