събота, 25 февруари 2017 г.






Продукти за 4 порции:

800 г. пилешко филе  
8 бр. малки мариновани краставички ~ 150 г.
1 глава кромид лук ~ 150 г.
2 скилидки чесън
100 мл. доматен сос
1 малка зелена люта чушка почистена от семките (по желание)
100 мл. бяло вино
3-4 стръкчета магданоз
30 г. брашно
50 мл. олио
1 ч. л. сух риган или чубрица
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
1/2 обелен и нарязан на тънки филийки лимон





Пилешкото филе се нарязва на кубчета. Подправя се със сол и черен пипер и заедно със ситно нарязаният лук 


се запържва в мазнината за около 10 минути. Добавят се накълцаните на ситно скилидки чесън и люта чушка. 


Сипва се брашното 


и се бърка около минута. Прибавят се червеният пипер, бялото вино и доматеният сок. 


Залива се със 700 мл. гореща вода или бульон и се вари на умерен огън под капак около 15 минути. Прибавят се нарязаните на колелца краставички, сухият риган и магданозът.



В самият край на готвенето се добавят резенчетата лимон.


Няма коментари:

Публикуване на коментар