За тестото:
2 яйца размер М
160 г. захар
80 мл. прясно мляко
50 г. меко краве масло
160 г. брашно
10 г. бакпулвер
семенцата на 1/2 шушулка ванилия
3 средно големи ябълки
За
топинга:
120 г. захар
2 яйца размер М
За
тестото в купа се слагат яйцата и захарта и се разбиват хубаво с телена
бъркалка.
Добавят се прясното мляко, мекото краве масло и семенцата от
ваниловата шушулка. Накрая се сипва на порции пресятото с бакпулвера брашно
и
се разбърква до получаване на еднородна смес.
Тортена
форма с диаметър 23-24 см. се постила с хартия за печене, а стените и се
намазват с масло. Сипва се гъстото тесто и се заглажда. Отгоре се подреждат
обелените и нарязани на тънки филийки ябълки.
Сладкишът
се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 20 минути.
Изважда се от фурната и се залива с добре разбитите яйца и захарта. Допича се
още 20 минути.
Оставя се да се охлади за няколко часа, най-добре за една нощ и
е готов за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар