четвъртък, 23 февруари 2017 г.


Адаптирано от тук


За тестото:

 2 яйца размер М
160 г. захар
80 мл. прясно мляко
50 г. меко краве масло
160 г. брашно
10 г. бакпулвер
семенцата на 1/2 шушулка ванилия



3 средно големи ябълки

За топинга:

120 г. захар
2 яйца размер М







За тестото в купа се слагат яйцата и захарта и се разбиват хубаво с телена бъркалка.


Добавят се прясното мляко, мекото краве масло и семенцата от ваниловата шушулка. Накрая се сипва на порции пресятото с бакпулвера брашно 


и се разбърква до получаване на еднородна смес.
Тортена форма с диаметър 23-24 см. се постила с хартия за печене, а стените и се намазват с масло. Сипва се гъстото тесто и се заглажда. Отгоре се подреждат обелените и нарязани на тънки филийки ябълки.



Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 20 минути. 


Изважда се от фурната и се залива с добре разбитите яйца и захарта. Допича се още 20 минути. 


Оставя се да се охлади за няколко часа, най-добре за една нощ и е готов за сервиране.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...