Вафлена фунийка обляна отвътре с разтопен черен шоколад, пълна с
пухкав какаов крем, гарнирана с топка от какаов блат, рикота и портокалови
корички и всичко това обилно полято с разтопен бял шоколад и разноцветни
захарни топчета
Продукти за 10 броя:
10 вафлени фунийки за сладолед
200 г. натурален шоколад
200 г. бял шоколад
За cake pops:
3 яйца размер L
100 г. захар
100 г. брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
20 г. натурално какао
200 г. Рикота
настъргана кора на 1 портокал
200 г. Рикота
настъргана кора на 1 портокал
За крема:
300 мл. студено прясна мляко
1 пакет Paradies creme какао на д-р Йоткер
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. В купа се пресяват брашното, бакпулвера и какаото и се разбъркват. Сухите съставки се прибавят на порции към яйчената смес,
като се разбъркват внимателно с шпатула.
Тава с диаметър 24 см. се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с масло. Тестото се сипва в нея и се заглажда.
След това блатът се начупва на малки парченца
и се смила в блендер на трохи, които се сипват в купа и към тях се добавят Рикотата и портокаловата кора.
Оформя се тесто,
което се разделя на 10 равни части, от които се правят топчета малко по-големи от отвора на вафлената фунийка. Оставят се в хладилника да стегнат.
Черният шоколад се стапя на водна баня или в микровълнова фурна и с него се обливат фунийките отвътре, като след това се отцеждат добре.
Оставят се в хладилника, докато стегне шоколада.
За крема в дълбока купа се сипва студеното прясно мляко. Добавя се кремът на прах
и се разбива с миксер първо на ниска степен за 15 секунди и след това на висока скорост за 3 минути до получаване на пухкав крем.
Кремът се сипва във фунийките, като се пълни 2/3 от обема им.
След това какаовите топчета се потапят в разтопен шоколад от едната страна
и се поставят върху конуса, като се притискат, за да залепнат добре.
Така се процедира и с останалите фунийки и ароматни топчета. Оставят се да стегнат отново в хладилника.
Белият шоколад се стапя на водна баня или в микровълнова фурна. Какаовите топки се потапят в съда с шоколада
и след това се поръсват със захарна декорация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар