вторник, 14 февруари 2017 г.




















Продукти за 9-10 броя:

За блата:

3 яйца размер L
100 г. захар
100 г. брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
20 г. натурално какао

За крема:

50 г. конфитюр от ягоди
100 г. Рикота или Маскарпоне
20 г. пудра захар
4 г. желатин на д-р Йоткер + 20 мл. студена вода

За глазурата:

100 г. натурален шоколад
100 г. течна сметана
20 г. краве масло

















За блата яйцата се разбиват със захарта до побеляване. В купа се пресяват брашното, бакпулвера и какаото и се разбъркват. Сухите съставки се прибавят на порции към яйчената смес, 


като се разбъркват внимателно с шпатула.
Тава с диаметър 24 см. се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с масло. Тестото се сипва в нея и се заглажда. 


Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути, след което се оставя да се охлади.


За крема в купичка се смесват рикотата (маскарпонето), пудрата захар и конфитюрът от ягоди.


Добавя се стопеният на водна баня желатин и всичко се разбърква добре. 


От охладеният блат с формичка се изрязват сърчица (9-10 на брой). 


Всяко сърце се разрязва хоризонтално на две.


Едната част се намазва с крем и се покрива с другата.


Така се оформят всички пастички и се слагат в хладилника да стегнат докато се приготви глазурата.
За целта сметаната се сипва в касерола и се кипва. Сваля се от котлона и към нея се добавят начупеният на парченца шоколад и кравето масло. 


Разбърква се до получаването на гладък лъскав крем и се оставя леко да се охлади. 


Пандишпановите сърчица се поставят върху метална решетка и се заливат равномерно с шоколадовата глазура.


Охлаждат се за няколко часа в хладилника и се декорират.


Честит Свети Валентин и Наздраве! 💗💗💗



Няма коментари:

Публикуване на коментар