Продукти за 9-10 броя:
За блата:
3 яйца размер L
100 г. захар
100 г. брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
20 г. натурално какао
За крема:
50 г. конфитюр от ягоди
100 г. Рикота или
Маскарпоне
20 г. пудра захар
4 г. желатин на д-р
Йоткер + 20 мл. студена вода
За глазурата:
100 г. натурален шоколад
100 г. течна сметана
20 г. краве масло
За блата яйцата се
разбиват със захарта до побеляване. В купа се пресяват брашното, бакпулвера и
какаото и се разбъркват. Сухите съставки се прибавят на порции към яйчената
смес,
като се разбъркват внимателно с шпатула.
Тава с диаметър 24 см.
се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с масло. Тестото се
сипва в нея и се заглажда.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна
около 15 минути, след което се оставя да се охлади.
За крема в купичка се
смесват рикотата (маскарпонето), пудрата захар и конфитюрът от ягоди.
Добавя се стопеният на
водна баня желатин и всичко се разбърква добре.
От охладеният блат с формичка
се изрязват сърчица (9-10 на брой).
Всяко сърце се разрязва хоризонтално на
две.
Едната част се намазва с крем и се покрива с другата.
Така се оформят всички
пастички и се слагат в хладилника да стегнат докато се приготви глазурата.
За целта сметаната се
сипва в касерола и се кипва. Сваля се от котлона и към нея се добавят
начупеният на парченца шоколад и кравето масло.
Разбърква се до получаването на
гладък лъскав крем и се оставя леко да се охлади.
Пандишпановите сърчица
се поставят върху метална решетка и се заливат равномерно с шоколадовата глазура.
Охлаждат се за няколко
часа в хладилника и се декорират.
Честит Свети Валентин и
Наздраве! 💗💗💗
Няма коментари:
Публикуване на коментар