Източник goodfood
Продукти
за 4 порции:
За омлета:
8 яйца размер L
1 с. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
30 мл.олио
За
гарниране:
100 г. лютеница или 60 мл. доматен сос
100-120 г. шпеков салам
10-12 черни маслини
50 г. настъргано сирене чедър
Фурната
се загрява на 200 градуса на горен грил-нагревател без обдухване.
Яйцата се смесват със сухият риган, солта и черният пипер
и се разбиват с телена бъркалка на пяна. В голям
тиган със сваляща се или метална дръжка, който е подходящ и за печене във
фурна се загрява мазнината. Сипват се разбитите яйца
и се готвят в продължение
на 5-6 минути. След това тиганът се прехвърля под грила на фурната и омлетът се
пече 3-4 минути.
Готовият омлет се изчаква да спадне и се намазва с лютеница или
с доматен сос.
Гарнира се с шпековият салам, маслините
и настърганият чедър и
се запича още няколко минути докато сиренето се разтопи.
Пицата-омлет
се изважда от фурната, нарязва се на парчета и е готова за сервиране.
Можете да гарнирате пицата-омлет с продукти по Ваш вкус!
Няма коментари:
Публикуване на коментар