петък, 24 февруари 2017 г.

















Източник goodfood


Продукти за 4 порции:


За омлета:

8 яйца размер L
1 с. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
30 мл.олио


За гарниране:

100 г. лютеница или 60 мл. доматен сос
100-120 г. шпеков салам
10-12 черни маслини
50 г. настъргано сирене чедър



Фурната се загрява на 200 градуса на горен грил-нагревател без обдухване.
Яйцата се смесват със сухият риган, солта и черният пипер  


и се разбиват с телена бъркалка на пяна. В голям тиган със сваляща се или метална дръжка, който е подходящ и за печене във фурна се загрява мазнината. Сипват се разбитите яйца 


и се готвят в продължение на 5-6 минути. След това тиганът се прехвърля под грила на фурната и омлетът се пече 3-4 минути. 


Готовият омлет се изчаква да спадне и се намазва с лютеница или с доматен сос. 


Гарнира се с шпековият салам, маслините 


и настърганият чедър и се запича още няколко минути докато сиренето се разтопи. 


Пицата-омлет се изважда от фурната, нарязва се на парчета и е готова за сервиране.
Можете да гарнирате пицата-омлет с продукти по Ваш вкус! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар