Продукти за 4 порции:
4 яйца
250 г. пресен или замразен спанак (листа)
50 г. червена чушка нарязана на кубчета
70 г. пресни печурки
3 стръка зелен лук
1 стрък пресен чесън
1 чаена лъжица сух риган
20 мл. зехтин
сол и черен пипер на вкус
чери доматчета за декориране
Пресните
лук и чесън се нарязват на ситно и се задушават в загрятата мазнина и 1 супена
лъжица вода за 3-4 минути. Добавят се нарязаните на малки парченца гъби и се
готвят 5-6 минути.
Сипва се измития и почистен от жилките спанак и сместа се
вари до изпаряване на течността.
Подправя се със сол и черен пипер, сваля се от
котлона и се оставя да се охлади.
Яйцата
се счупват в купа и се разбъркват с телена бъркалка на пяна. Добавят се
настърганото сирене Чедър, нарязаната на кубчета червена чушка, спаначената плънка
и всичко се разбърква
добре.
Сместа
се изсипва в подходящи форми. Слага се по половин чери доматче в центъра на всяка и се запичат в предварително загрята на 180 ˚C фурна без вентилатор 20-25 минути до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар