неделя, 26 февруари 2017 г.

























Адаптирано от тук

Продукти за 8 порции:

450 г. нарязани на розички броколи
1 глава кромид лук ~ 120 г.
450 мл. прясно мляко
900 мл. зеленчуков бульон
1 морков ~ 100 г.
20 мл. олио
50 г. краве масло
40 г. брашно
3 г. чесън на прах
сол и черен пипер на вкус
120 г. сирене Чедър

прясно изцеден лимонов сок



































Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото до златисто за 5-6 минути. Оставя се на страна.


Кравето масло се загрява в тиган. Добавя се брашното 


и се бърка на слаб огън 2-3 минути. Сипва се горещото прясно мляко на тънка струя, 


като се бърка непрекъснато, за да не се получат бучици. След това се прибавя горещият зеленчуков бульон. 


Сместа се вари на умерен огън около 20 минути, като се разбърква от време на време. Добавят се броколите, настърганият морков, сотираният лук 


и зеленчуците се варят около 20 минути. Супата се подправя със сол, черен пипер и чесън на прах.
Накрая се добавя настърганото сирене чедър 


и се бърка, докато се разтопи.


При сервиране супата се овкусява с прясно изцеден лимонов сок.

Бон апети! 

Ето и рецепта за веган вариант на супата.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

    Печена паста със зеленчуци Продукти за 6 порции:   Калории в 1 порция:  448 kcal   400 г. паста ригатони или пене ригате   За соса:   30...