събота, 4 февруари 2017 г.






Продукти за 1 голяма доза (около 60 броя):


3 яйца
400 г. кисело мляко
6 г. сода за хляб
250 г. брашно
100г. настъргано сирене
6 г. сол


 около 100 мл. олио за пържене




Киселото мляко и содата се смесват в купа и сместа се оставя да шупне. Добавят се яйцата, солта, брашното и настърганото сирене и всичко се разбърква добре с телена бъркалка, докато се получи гъсто палачинково тесто. 



В тиган се сгорещява част от мазнината и със супена лъжичка се оформят тиганички,


който се пържат на умерен огън 



по 3-4 минути на настрана до златисто.



Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и се сервират гарнирани със сирене, мед или конфитюр по желание. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар