Продукти
за 1 голяма доза (около 60 броя):
3 яйца
400 г. кисело мляко
6 г. сода за хляб
250 г. брашно
100г. настъргано сирене
6 г. сол
около 100 мл. олио за пържене
Киселото
мляко и содата се смесват в купа и сместа се оставя да шупне. Добавят се
яйцата, солта, брашното и настърганото сирене и всичко се разбърква добре с
телена бъркалка, докато се получи гъсто палачинково тесто.
В
тиган се сгорещява част от мазнината и със супена лъжичка се оформят тиганички,
който се пържат на умерен огън
по 3-4 минути на
настрана до златисто.
Изваждат
се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и се сервират
гарнирани със сирене, мед или конфитюр по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар