четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Адаптирано от тук: 

Продукти за 20 бр.:

10 бр. кори за баница

30 мл. олио
1 връзка зелен лук
1 стрък праз лук
2 скилидка чесън
200 г. зеле
150 г. моркови
350 г. тиквички
1 зелена чушка Сиврия ~ 100г.
150 г. пресни печурки
1 ч. л. накълцан корен джинджифил
450 г. пилешко филе
4 с. л. соев сос
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус

1 яйце за намазване 
бял и черен сусам за поръсване


Зеленият лук, празът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещената мазнина за 2-3 минути. Добавят се нарязаните на пръчици моркови, тиквички, зеле, чушка, гъби 



и накълцан джинджифил и се готвят на силен огън 5-6 минути. 



Пилешкото филе се сварява в подсолена вода до готовност. Изважда се, нарязва се на малки парченца и се добавя към зеленчуците.



Добавят се соевият сос, сол и черен пипер на вкус и горчицата



и всичко се разбърква добре. Оставя се да се охлади.
Корите за баница се режат напречно на две ленти.



 В единия край на всяка лента се слага част от плънката, която се разпределя равномерно.



Прегъва се краят върху плънката,




а страничните ръбове на кората се подгъват по цялата си дължина



и след това се завива на рулце.



Така оформените рулца се подреждат в покрита с хартия за печене тава. Намазват се с разбитото с 1 с. л. олио яйце и се поръсват със сусам.



Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто. 



Забележка: Могат да се приготвят пържени.




















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...