Продукти
за 20 бр.:
10 бр. кори за баница
30 мл. олио
1 връзка зелен лук
1 стрък праз лук
2 скилидка чесън
200 г. зеле
150 г. моркови
350 г. тиквички
1 зелена чушка Сиврия ~ 100г.
150 г. пресни печурки
1 ч. л. накълцан корен джинджифил
450 г. пилешко филе
4 с. л. соев сос
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за намазване
бял и черен сусам за поръсване
Зеленият
лук, празът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещената мазнина
за 2-3 минути. Добавят се нарязаните на пръчици моркови, тиквички, зеле, чушка,
гъби
и накълцан джинджифил и се готвят на силен огън 5-6 минути.
Пилешкото
филе се сварява в подсолена вода до готовност. Изважда се, нарязва се на малки
парченца и се добавя към зеленчуците.
Добавят се соевият сос, сол и черен пипер
на вкус и горчицата
и всичко се разбърква добре. Оставя се да се охлади.
Корите
за баница се режат напречно на две ленти.
В единия край на всяка лента се
слага част от плънката, която се разпределя равномерно.
Прегъва се краят върху плънката,
а страничните ръбове на кората се подгъват по цялата си дължина
и след това се завива на рулце.
а страничните ръбове на кората се подгъват по цялата си дължина
Така
оформените рулца се подреждат в покрита с хартия за печене тава. Намазват се с
разбитото с 1 с. л. олио яйце и се поръсват със сусам.
Пекат се в предварително
загрята на 180 градуса фурна до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар