сряда, 10 май 2017 г.






Продукти за 4 порции:


1 кг. дребни пресни картофи

50 г. галета
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сух чесън
1 с. л. универсална подправка
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
60 мл. олио или зехтин
150 мл. бира

пресен копър за поръсване


Картофите се измиват старателно без да се белят и се слагат в подходяща тава. 


В купичка се смесват сухите подправки и галетата. 


Добавят се бирата и олиото и се разбъркват. 


Получената смес се сипва при картофите и всичко се разбърква добре, за да могат подправките да се разпределят равномерно и да овкусят всяко картофче.


Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, до получаване на апетитна златиста коричка.
Поръсват се с пресен копър.


2 коментара:

  Печен карфиол върху  пюре от бял боб и  Чимичури сос   Адаптирано от тук  Продукти за 2 порции:   Калории в 1 порция:  480 kcal ...