четвъртък, 10 август 2023 г.

Лесни мариновани  печурки




 

Адаптирано от тук


Продукти за 2 порции:


Калории в 1 порция:  172 kcal

 

500 г. дребни гъби печурки

2 скилидки чесън

1 голям дафинов лист

10 бр. черен пипер на зърна

5 г. захар

5 г. сол

10 мл. олио

15 мл. ябълков оцет

30 мл. вода

1/2 глава червен лук, нарязан на ивички

 

накълцан копър, магданоз или див лук за поръсване

 


Гъбите се сипват в тенджерка с капак. Ако пънчетата им са много дълги се подрязват. Прибавят се останалите съставки. Съдът се слага на котлона. След завиране температурата се намалява и гъбите се варят 5 минути на умерен огън, като се разбъркват от време на време. Тенджерата се дръпва от котлона. Добавя се червеният лук. Разбърква се. Съдът се оставя на хладно за 2 часа. Печурките се сервират като предястие, поръсени с накълцан копър, магданоз или див лук.



Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...