Млечна салата със спанак и орехови ядки
100 г. бейби спанак
400 г. кисело мляко 4%
80 г. орехови ядки, нарязани на ситно
1-2 скилидки чесън, смачкани
1/2 връзка пресен магданоз
1/2 ч. л. суха мента или джоджен
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. зехтин
Спанакът
се бланшира във вряща подсолена вода за 10 секунди, след което се изважда в
купа със студена вода и се оставя да се охлади за няколко минути. Прехвърля се
в гевгир, за да се отцеди напълно.
В
купа се смесват спанака, киселото мляко, ореховите ядки, чесъна, магданоза и
ментата (джоджена). Салатата се подправя със сол и черен пипер и се прехвърля в
подходяща чиния. Полива се с 2 с. л. зехтин и се сервира с препечен хляб или
крекери.