Продукти за 6 броя:
100 г. сурова киноа
350 г. тиквички,
настъргани и отцедени
30 г. сушени домати,
нарязани на ситно
30 г. галета
1/2 връзка копър,
нарязан на ситно
1 скилидка чесън,
нарязан на ситно
сол и черен пипер на
вкус
40 мл. зехтин или
масло от гроздови семки
Киноата се вари в 200
мл. подсолена вода 15-20 минути, до готовност. Оставя се да се охлади.
В голяма купа се
сипват сготвената киноа, настърганите и отцедени тиквички, копърът, чесънът,
сушените домати, галетата, сол и черен пипер на вкус и се разбъркват
добре. Оформят се 6 бургера.
В тиган с незалепващо
покритие се загрява мазнината. Бургерите се изпичат равномерно по 5 минути от
всяка страна. Изваждат се върху домакинска хартия и се оставят леко да се
охладят, след което са готови за сервиране.