неделя, 29 март 2015 г.
Мариновани пилешки бутчета на фурна
събота, 28 март 2015 г.
Продукти
за 4 порции:
4 средно големи
тиквички
1 връзка пресен лук
2-3 стръка пресен
чесън
200 г. сирене
4 яйца
1 връзка копър
сол и черен пипер на
вкус
50 мл. олио
1 с. л. доматено пюре
100 г. кашкавал за поръсване
Тиквичките
се нарязват на две по дължина и се издълбават внимателно с лъжица. Ладийките се
посоляват и се захлупват за 30 минути, за да се отцедят. Вътрешността на
тиквичките се нарязва на ситно, посолява се и също се отцежда. Тава се застила
с хартия за печене и в нея се нареждат ладийките, които се поливат
с 2/3 от мазнината и се пекат в сгорещена фурна на 220 градуса за 10-15
минути. През това време се приготвя плънката. Лукът и чесънът
се нарязват на не много ситно и се задушават в останалата 1/3 от мазнината за
2-3 минути, добавят се нарязаните тиквички и се готвят 5-6 минути.
Добавя се нарязания копър и се чукват яйцата. Бърка се докато
яйцата се втвърдят и се сваля от котлона. Прибавя се сиренето и доматеното пюре
и се посолява. Разбърква се добре. Изпечените ладийки се напълват със
сместа (по желание могат да се полеят с още мазнина) и се пекат около 30 минути
на 200 градуса. Изваждат се и се поръсват с настъргания кашкавал. Ястието се
пече още няколко минути до получаване на златиста коричка.
Чийзкейк с ягоди
Сладкиш с боровинки
Правоъгълна тава с размери 22/30 см. се застила с хартия за печене. Едната бяла топка се настъргва на едро ренде. Отгоре се разпределят половината от боровинките. Настъргва се кафявата топка. Върху нея се разстилат белтъците. Поръсва се с останалите боровинки. Накрая се настъргва другата топка бяло тесто. Пече се в предварително загряна на170 градуса фурна до готовност (около 35-40 минути).
Хрупкав безглутенов хляб със семена
Шоколадов сладкиш с бял пласт от маскарпоне,
кокос и извара
Продукти:
Торта Сахер
петък, 27 март 2015 г.
Салата "Гъбена полянка"
Продукти за 4 порции:
1 кг.
смляна свинска плешка
4 яйца
6 с. л.
галета
2-3 с. л.
олио
1 голяма
глава кромид лук
1 ч. л.
сух риган
1/4
ч. л. суха мащерка
½
ч. л. смлян кимион
сол и
черен пипер на вкус
За соса от гъби:
250 г.
пресни печурки
50 г.
краве масло
1 с. л.
брашно
300 мл.
гъбен бульон
сол и
черен пипер на вкус.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещената мазнина
около 5 минути. Прибавя се риганът и мащерката и се разбърква добре. Оставя се
леко да се охлади.
Каймата се омесва с яйцата и галетата. Прибавят се лукът, кимиона,
сол и черен пипер на вкус.
Оформят се 4 бургера. Запечатват се в сгорещен тиган от двете
страни и се прехвърлят в тава.
За соса гъбите се нарязват на филийки и се запържват в
сгорещеното масло. Прибавя се брашното и се разбърква. Налива се горещият гъбен
бульон и се овкусява със сол и черен пипер.
Сосът се излива върху бургерите и ястието се запича в
предварително загряна на 200 градуса фурна за 10-15 минути.
вторник, 24 март 2015 г.
четвъртък, 19 март 2015 г.
Студен чийзкейк Орео
За основата:
За крема:
За украса:
Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар) Адаптирано от тук Продукти за 9 броя: Калории в 1 брой...
-
Скалопини от свинско бонфиле с лимон и розмарин Скалопините са италианско ястие, което се приготвя бързо и лесно и е много вкусно и изтънчен...
-
Кашкавалени солети Продукти за 45-50 броя: 150 г. кашкавал 80 г. студено краве масло 60 мл. прясно мляко 2-...
-
Аржентинска бисквитена торта "Chocotorta" Адаптирано от тук Продукти за форма с размери 20х20 см (16 парчета): Калории в 1 п...