петък, 30 декември 2016 г.





Продукти:


400 г. зелен грах (аз използвах Bonduelle)
400 г. мариновани краставички (домашни на Дерони)
600 г. сварени с обелката картофи
300 г. сварени моркови
2  сварени яйца
250 г. шпеков салам (сух шпек Перелик)
600 г. майонеза (Олинеза в кутийка)
50 г. цедено кисело мляко (по желание)
сокът на 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус





Маринованите краставички, морковите, обелените картофи и яйца и шпековият салам се нарязват на равномерни кубчета. Сипва се грахът, лимоновият сок, сол и черен пипер на вкус и продуктите се разбъркват много внимателно отдолу нагоре. Добавят се майонезата и киселото мляко и отново всичко старателно се обърква. Салатата трябва да отлежи в хладилника поне 3-4 часа и е готова за сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

  Печен карфиол върху  пюре от бял боб и  Чимичури сос   Адаптирано от тук  Продукти за 2 порции:   Калории в 1 порция:  480 kcal ...