Продукти за 10 броя:
За палачинките:
2 яйца
150 мл.
вода
150 мл.
прясно мляко
250 г.
брашно
600 г.
тиквички настъргани на фино ренде
2 стръка
зелен лук
5 г. сол
1/2 ч. л.
сух чесън
30 мл. олио
За плънката:
500 г.
крема сирене
1 връзка
копър
1-2
скилидки чесън
1 с. л. сух див лук (по желание)
В купа се
чукват яйцата и се разбиват добре със солта. Сипват се млякото и водата.
Постепенно се добавя брашното и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Прибавят се настърганите тиквички, накълцаният зелен лук, сухият чесън и
олиото. Сместа се разбърква.
Тиган с
диаметър 25-26 см. се загрява и се намазва с мазнина. Сипва се 1 черпак от
сместа и се разлива по цялата основа на тигана. Пече се 2-3 минути и след като
краищата на палачинката започнат да се отлепят се обръща с помощта на дървена
шпатула. След още 2-3 минути палачинката е готова.
В купа се смесват крема
сиренето, сухият див лук и накълцаните на ситно копър и чесън.
Палачинките се намазват с плънката и се завиват на стегнати рула.
Чудесна рецепта с тиквички.Тази година имахме различни по цвят тиквички в градината.Засях ги за цвят, а и за плод.Правя подобни палачинки, но ще изпробвам и тези.Чудесни на външен вид, не се съмнявам и на вкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели! Поздрави и от мен! :)
ИзтриванеСтрахотни! Правя подобно руло!
ОтговорИзтриване