Продукти за 4 порции:
1 голяма глава червен лук
2-3 скилидки чесън
80 г. спанак почистен и нарязан (може и
замразен)
250 г. паста орзо или критараки
400 мл. гъст доматен сок
50 мл. зехтин или олио
1 л. зеленчуков бульон
1 с. л. сух риган
1 с. л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус
В
дълбока тенджера се загрява мазнината. Добавят се нарязаните на ситно лук и
чесън и се задушават 5-6 минути. Прибавят се пастата, доматеният сок и
подправките и се варят 5-6 минути. Сипва се зеленчуковият бульон и ястието
се оставя да къкри под капак 10-12 минути, докато пастата се свари. Накрая се
добавя спанакът и яхнията се вари още 5-6 минути до сгъстяване.
Сервира се веднага, поръсена с накълцан магданоз или босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар