Продукти:
200 г. елда (печена)
400 мл. гореща вода
2-3 щипки сол
200 г. настъргани на едро моркови
200 г. кромид лук нарязан на полумесеци
40 мл. зехтин или олио
сол и черен пипер на вкус
Елдата се сипва в тенджерка, залива се с
горещата вода, похлупва се и се оставя да кипне.
Вари се на умерен огън, докато поеме
цялото количество вода.
В дълбок тиган се загрява мазнината.
Сипват се лукът и морковите и се сотират 8-10 минути, като се разбъркват от
време на време. Прибавят се сварената елда, сол и черен пипер на вкус и всичко
се разбърква добре.
Елдата се сервира със салата или може да
бъде поднесена като гарнитура към други ястия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар