Продукти за 2 порции:
Калории в 1 порция: 172 kcal
500 г. дребни гъби печурки
2 скилидки чесън
1 голям дафинов лист
10 бр. черен пипер на зърна
5 г. захар
5 г. сол
10 мл. олио
15 мл. ябълков оцет
30 мл. вода
1/2 глава червен лук, нарязан на ивички
накълцан копър, магданоз или див лук за
поръсване
Гъбите се сипват в тенджерка с капак. Ако пънчетата им са много дълги се подрязват. Прибавят се останалите съставки. Съдът се слага на котлона. След завиране температурата се намалява и гъбите се варят 5 минути на умерен огън, като се разбъркват от време на време. Тенджерата се дръпва от котлона. Добавя се червеният лук. Разбърква се. Съдът се оставя на хладно за 2 часа. Печурките се сервират като предястие, поръсени с накълцан копър, магданоз или див лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар