Картофена запеканка с тиквички, моркови и лук - Kugel
Kugel е еврейска рецепта за гювеч, която е на стотици години. Произхожда от Германия. Състой се обикновено от юфка (паста с яйца) или картофи, със зеленчуци и яйца. Кугелите имат много вариациии, от пикантни до сладки.
Моята рецепта е за картофен кугел с тиквички, моркови и лук и е истинско удоволствие за любителите на зеленчуците! Горещо Ви я препоръчвам!😊
Адаптирано от тук
Продукти:
600 г. картофи
500 г. тиквички
200 г. моркови
100 г. кромид лук
6 яйца
100 г. брашно
100 мл. растителна мазнина (аз сложих 60 мл.)
1 ч. л. чесън на прах (по желание)
сол и черен пипер на вкус
подправки по избор (аз добавих 2 с. л. накълцан копър
и 2 с. л. накълцан магданоз)
10 мл. олио за намазване на тавата
10 г. галета или брашно за поръсване на тавата
Картофите и морковите се обелват и се настъргват на едро ренде.
Тиквичките се измиват и също се настъргват. Посоляват се и се слагат в гевгир за 20 минути. След това се отцеждат от излишната вода. Лукът се нарязва на кубчета.
В дълбока купа се разбиват яйцата. Добавят се брашното, олиото, сол и черен пипер на вкус, накълцаните копър и магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар