Гръцка картофена яхния със спанак
Адаптирано от тук
Продукти за 4 порции:
Калории в 1 порция: 320 kcal
800 г. картофи, нарязани на едро
800 г. бейби спанак (спанак, манголд)
1 глава кромид лук, нарязан на синто - 50
г.
1 връзка зелен лук
4 скилидки чесън
40 мл. зехтин
400 г. домати на кубчета (от консерва)
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. сух копър ( сух джоджен)
сокът на 1/2 лимон
Двата вида лук се задушават в мазнината за
3-4 минути. Добавя се чесънът и се разбърква за 20 секунди, за да освободи
аромата си. Прибавят се нарязаните картофи и доматите на кубчета.
Подправят се със сол, черен пипер и
сух копър (джоджен).
Заливат се с 500 мл. топла вода.
Тенджерата се похлупва, котлонът се намалява и ястието се вари около 25-30
минути. Разбърква се от време на време. Сипва се измитият и нарязан спанак и се
готви още 10 минути. Накрая се прибавя лимоновият сок и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар