Супа от пиле, ориз и лимон
Предлагам Ви една изключително вкусна и питателна супа, любима на семейството ми от тефтерите на моята баба.
Продукти за 4 порции:
2 пилешки бутчета около 700 г.
1/2 глава кромид лук
1/2 морков
5-6 зърна черен пипер
сол на вкус
100 г. ориз
1/2 глава кромид лук
50 мл. олио
сол на вкус
сокът на 1 голям лимон
Пилешките бутчета се разрязват на порции и се заливат със студена вода. Прибавят се лукът, моркова, солта, зърната черен пипер и се варят до готовност, като бульонът се отпенва след завиране.
Сварените бутчета се обезкостяват, кожата се отстранява, а месото се накъсва на малки парчета. Бульонът се прецежда.
В тенджера се сгорещява мазнината и в нея се запържва наситненият лук. Прибавя се почистеният и измит ориз и се запържва, докато стане прозрачен.
Сипва се бульонът и се вари до готовност на ориза. Добавя се пилешкото месо, сол и черен пипер на вкус и ястието се готви още 5-6 минути.
Супата се поднася гореща, обилно полята с прясно изцеден лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар