Хляб с овесени ядки и семена (без месене)
Адаптирано от тук
Продукти:
Калории в 100 г.: 263 kcal
400 г. брашно
7 г. суха мая
85 г. фини овесени ядки
30 г. тиквени семки
30 г. слънчогледови
семки
15 г. ленено семе
7 г. сол
25 г. мед
360 мл. топла вода
За поръсване:
5 г. овесени ядки
5 г. тиквени семки
5 г. слънчогледови
семки
5 г. ленено семе
царевично брашно за
поръсване на тавата
В купа се смесват сухите съставки (брашното, маята, овесените ядки, семената и солта). Медът се разтваря в топлата вода и се добавя към сухите съставки.
Бърка се с дървена лъжица или шпатула, докато се оформи тесто.
С обилно набрашнени
ръце се изважда тестото от купата и се оформя на топка. Слага се в тавата.
Всички семена за
поръсване се смесват и се разпределят върху тестото като се притискат, за да
залепнат възможно най-добре. Хлябът се покрива с кърпа и се оставя да втаса още 30
минути.
Оформя се още веднъж
след втасването, ако е загубил формата си. С остър нож се прави разрез върху
тестото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар