Салата от черна леща(белуга), печени сладки картофи и лучен дресинг
Продукти за 2 порции:
Калории в 1 порция: 610 kcal
500 г. сладки картофи нарязани на дребни
кубчета
20 мл. зехтин
1/4 ч. л. сол
100 г. черна леща
300 г. гореща вода
1/4 ч. л. сол
За дресинга:
30 мл. зехтин
30 мл. лимонов сок
5 мл. кленов сироп
5 г. дижонска горчица
50 г. червен лук нарязан на ситно
1/4 ч. л. сол
За сервиране:
червен лук на полумесеци
къдрав магданоз
Нарязаните на кубчена картофи се
разпределят в тава, покрита с хартия за печене. Подправят се със сол и се
поливат с 20 мл. зехтин. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна
за 30-35 минути, до готовност, като се разбъркват от време на време. Оставят се
да се охладят.
Лещата се измива и се залива се с 300 мл. гореща
вода. Посолява се. Вари се около 20 минути, като се внимава да не се превари.
След това се залива със студена вода, за да се спре процесът на готвене.
В купа се смесват картофите и
лещата.
В купата на пасатора се сипват всички
съставки за дресинга и се пасират до гладкост.
Лещата и сладките картофи се разпределят в две чинии за сервиране. Отгоре се сипва лучения дресинг, червеният лук и магданозът.
Няма коментари:
Публикуване на коментар